luni, 6 septembrie 2010

Miracole din natura...


Unsubiect foarte dezbatut, aspura caruia, insa, nu insista nimeni.Consider ca natura nu trebuie studiata, ci descoperita. E ,intr-adevar, mediul nostru in care traim, insa de ce atata agitatie asupra unor anumite detalii plictisitoare, cum ar fii: "Cine a creat lumea?"
-"Cum s-a produs acest fenomen natural?"
-"Cate sute de mii de ani are o stanca?"
-"Cand si cum va fii sfarsitul lumii?"
-"De ce se topesc ghetarii?"
Ce-i cu atatea intrebari, carora oricum nu le gasim raspunsul? Mie,mi se pare mult mai folositoare calatoria spre centrul pamantului, care este pur si simplu o aventura imaginara, decat incercarile disperate ale savantilor sa gaseasca raspusnsuri la toate aceste intrebari.
Bun, sa presupunem ca se va naste un geniu pe Pamantul asta si va descoperi cand e sfarsitul lumii...1.Cine l-ar crede? 2.Cu ce ne va ajuta aceasta improbabilitate stiintifica. Oricum o viata nu depaseste 100 de ani. Pentru ce atata agitatie, cat timp viata e scurta, si trebuie sa ne bucuram de ea. Va inchipuiti cum ar fii sa stim cand vom muri? Am fii foarte stresati sa nu vina acea zi, vom incerca sa traim in exces unele clipe, si toata viata ni se va da peste cap, din cauze unei date fixe. La ce bun toate astea? Si lumea,cine o fi creato?Pana la urma,cui ii mai pasa, cine vrea crede in Dumnezeu, cine nu, nu. Celor care s-au nascut cu simtamantul ca El exista, nu le trebuie nicio dovada ca sa fie siguri de asta. Ei se bucura de minunea in care traiesc, fara sa-si bata joc de scurta viata pe care o au la dispozitie,ne incercand in zadar sa faca lucruri mari.
Unele lucruri pot fi importante, si daca-s marunte, dar pline de esenta interesului.

4 comentarii:

  1. M U I E la iehovisti, mormoni si atei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfantul Ioan Damaschin scria in cartea sa de Dogmatica despre existenta lui Dumnezeu. Zicea ceva asemanator: admitand ca lumea s-a facut prin intamplare prin imbinarea celor 4 elemente, foc, aer, apa, pamant Cine este cel care tine de atata timp aceste elemente legate? daca prin intamplare s-au facut, de ce nu s-a despartit de atata timp tot din intamplare? ... Ideea acestui sfant am incercat sa o cuprind si eu in postul De ce? Cum? Cine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu, sustin cu tarie faptul ca lumea a fost creata de El, si sunt multe dovezi care arata asta! INteresanta tema ai ales,foarte frumos despre natura, mai rar persoane carora sa le palca sau sa aprecieze natura.

    P.S: si eu vroaim sa devin actrita cand eram mica:D mersi de vizita, o seara faina>:D<

    RăspundețiȘtergere